Als migraine aanvallen meer dan 4 dagen per maand last geven, is starten van een dagelijkse preventieve behandeling beter dan teveel pijnstillers blijven slikken. Dat is niet bij iedereen bekend, maar ook zien sommigen op tegen onderhoudsbehandelingen. Nieuw zijn de CGRP-remmers tegen migraine, die gemiddeld 1-2 dagen per maand minder migraine geven dan wanneer men neppillen slikt. Deze CGRP remmers zijn niet voor iedereen binnen bereik, vrouwen met menstruele migraine komen er bv niet voor in aanmerking. Er lijkt sprake van zgn ‘unmet needs’. Gynaecologen met aandachtsgebied hormonale aandoeningen kunnen vrouwen in alle levensfasen passende ondersteuning bieden. Met de juiste hormonale aanpak kunnen de puur menstruele migraine aanvallen geheel worden voorkomen. In het buitenland is daar veel ervaring mee opgedaan. Dat scheelt al gauw meer dan 2 dagen maandelijkse hinder. Resterende migraine aanvallen, die andere oorzaken hebben, lijken minder heftig te worden. Door effectmetingen maken wij de resultaten aantoonbaar en kunnen zoveel mogelijk klachten wegnemen.

Meer weten over onze hormonale behandelingen?